Dette kjøper du med deg hjem fra USA (2024)

USA Florida Fort Lauderdale
HVA BØR MAN KJØPE I USA: Hva bør man kjøpe med hjem fra USA? Her er noen tips. Bilde fra Fort Lauderdale i Florida.

Når en først er i USA, er det jo digg å fylle opp kofferten i den grad det er plass til det med greier som enten ikke fås kjøpt i Norge eller er mye dyrere her hjemme. Trenger ikke suvenirer når man kan kjøpe med seg dagligvarer og ting som faktisk blir brukt i det daglige og gir glede til en selv og andre!

Jeg prøver alltid å stikke innom både dagligvarebutikker og kjøpesentre når vi er i USA, helt enkelt fordi jeg synes det er veldig moro å gå og titte. Og selv om jeg ikke pleier å ha noen giga-hauls, prøver jeg å handle med meg ting jeg vet jeg sparer på hjem igjen. Her henter jeg eksempler basert på egne interesser, det finnes garantert eksempler på andre kategorier også som jeg ikke har med på denne listen.

Sist jeg var i USA, i november 2023, var vi blant annet innom USAs 11. største kjøpesenter, Sawgrass Mills i Florida, i tillegg til en del strip malls rundt i området vi bodde. Der rakk jeg å titte litt på priser.

Hva sparer man på å handle i USA?

Det er ikke så mye en sparer på å kjøpe i USA for tiden. Kronen har svekket seg mye mot dollaren de siste ti årene, så de store besparelsene på generell basis er det ikke nå.

Klær og sko fra kjente merker som Nike, New Balance og Adidas er det for eksempel faktisk like greit å handle i Norge for øyeblikket, tror faktisk det er hakket billigere å kjøpe slikt hjemme, for det meste. Det samme gjelder de fleste sminke- og skjønnhetsprodukter som vi har hjemme. Dermed spares kles- og sminkeshoppingen til senere, i alle fall for min del.

Av den grunn velger jeg heller å lete etter ting jeg ikke får tak i hjemme når jeg er i USA. Det finnes eksempelvis mange både sport-, mote- og beautykjeder i USA som ikke finnes i Norge, slik som Uggs, Dick’s Sporting Goods, Ulta Beauty, Abercrombie & Fitch, og har du veldig lyst på noe herfra, kan det være verdt å ta turen innom likevel.

Hva bør man kjøpe i USA?

NB! Listen er basert på mine egne interesser og preferanser, og bærer derfor preg av det. Er du opptatt av andre ting enn meg, er det sikkert eksempler på andre ting du kan spare på også – dette er bare noen av mine favoritter.

Shopping USA Florida
HVA BØR MAN KJØPE I USA? Handlekurven fylles med godteri og snacks når man skal handle med seg hjem fra USA. I alle fall nå for tiden, hvor det ikke er noe særlig å spare på klær, sko og hudpleie.
Charlotte Tilbury Pillow Talk mini set
BLE MED HJEM: Charlotte Tilburys Beautifying Lip Kit ble med hjem fra USA, da det ikke finnes å få kjøpt i Norge. Superpraktiske reisestørrelser som får plass i alle vesker og kan bli med uten problemer når du reiser med håndbagasje.

Her er det jeg kjøper med meg hjem fra USA: 

  • Godteri: Det viktigste først. Stort sett billigere enn å kjøpe importert amerikansk godis i Norge, og enda bedre utvalg.
  • Snacks: Stikkord er nøtter, peanøttsmør, salsa, tortillachips (blir fort knust i kofferten💔, men verdt det likevel, for smakens skyld).
  • Apotekvarer: På alle CVS-er finner du hylle opp og hylle ned med apotekvarer som hudpleie, helsehjelpemidler, kosttilskudd og vitaminer, så her er det bare å slå seg løs.
  • Popkultur i form av bøker, magasiner og brettspill: De er jo ofte tidligere ute, disse amerikanerne, og det er jo artig å ha med hjem, så hvorfor ikke?
  • Beauty- og makeupprodukter: Noe som også kan være smart å huske på, er at det er enkelte merker en rett og slett ikke får tak i i Norge. Et eksempel er sminkegigantene Ulta Beauty og Sephora, med både egne og eksterne merkenavn, og her finner vi blant annet Charlotte Tilbury som ikke fås kjøpt i Norge. Synes CT har noen av de beste leppeproduktene som er å få tak i der ute, så da gjelder det å benytte anledningen til å kjøpe med noen goodies hjem.
  • Abercrombie & Fitch-jeans: Ikke så mye på grunn av pris, selv om den også er grei, men Curve Love-kolleksjonen deres sitter altså som støpt (ingen glipe i ryggen<3)
  • Sko og sneakers fra kjente merker (riktignok IKKE når valutakursen er slik den er nå om dagen).
  • Leker: Har du unger i familien, og jul eller bursdag nærmer seg, kan det nevnes at utvalget er stort og merkevarene mange, deriblant Disney, Paw Patrol, Peppa Pig, Nerf, og altså så uendelig mye mer. Så score poeng hos både små og store og ta med hjem noen feriegaver til barna fra USA, da vel.
  • Bonus: Outlets: Mange er også glade i å gå innom svære outlets som Marshalls, T.J. Maxx og lignende for å kuppe merkevarer til en hyggeligere pris. Selv har jeg hatt mindre hell her og gått på et par smeller hva gjelder kvalitet på disse, så det er ikke en prioritet for min del. Det nevnes likevel, for de som eventuelt er interessert, for det er veldig billig.
Peanøttsmør peanut butter USA
PEANØTTSMØR: Peanøttsmørhyllen på Publix er ut av en annen verden.
Shopping Florida USA
TIL BARNA: Klart barna i familien skal få jule- og bursdagsgaver fra USA! Her er det mange kjente merkevarer og meget godt utvalg.