Sophie Elise, du må aldri gi deg

07.08.2017 - 13:47 9 kommentarer

Rett før helgen slapp Sophie Elise singelen «All Your Friends» på Universal Music. Skal man dømme ut fra responsen de tre dagene etter at den ble sluppet, er den en suksess. Singelen skled søndag inn på tredjeplass over de mest populære sangene i Norge, samtidig som at musikkvideoen ble sluppet på YouTube. 

Det ble for mye for halvgamle menn, rasister og nettroll. 

I kommentarfeltet på musikkvideoen kaller folk Sophie Elise en hore og oppfordrer henne til å ta livet sitt. I samme kommentarfelt flommer det over av drøye kommentarer mot den mørkhudede motspilleren hennes i videoen, og både skuespilleren og Sophie Elise blir utsatt for grov, rasistisk hets. Enkelte av kommentarene er så langt over grensa at det ikke passer seg å gjengi dem, og en kan få lyst til å kaste opp av mindre. Det er skremmende og skuffende at det som skulle være en plattform å se musikkvideoen på, har blitt til en ekkel, deprimerende suppe hvor nazister og rasister er mest opptatt av å hetse motspilleren til Sophie Elise og kalle henne skitten.

Hva i alle dager skjer med å oppføre seg som voksne mennesker og vise bare litt folkeskikk på nett? Skjerp dere. 

Skjermdump: YouTube/SophieEliseVEVO

Det stopper ikke der. På Facebook slakter MGP-kommentator Jostein Pedersen singelen. Han sier han har fått mange forespørsler om hva han mener og skriver: «Hun høres ut som hun kommer fra Nebraska, har diksjon som en humle og alt er så følelsesløs og intetsigende som en sexdukke fra diskret og privat avsender med 327 kroner i porto». Det er ikke en seriøs vurdering, det grenser til netthets.

Å trekke linjer fra Sophie Elise til en sexdukke offentlig er drøyt og uprofesjonelt, og det fremstår ganske uklart hvordan han kan mene at dette er en seriøs vurdering når han går til personangrep i samme innlegg som han «anmelder» singelen. Pedersen ber Sophie Elise holde seg til løsvippene, brunkremen og stavekontrollen - kanskje Jostein Pedersen burde holde seg for god til å disse folk åpenlyst i sosiale medier på den måten? Og vedgå at låten ikke først og fremst er laget for en mann i hans alder? 

Universal Music

Gang etter gang må Sophie Elise stå til knærne i netthets fra halvgamle menn, rasister og nettroll. Nok en gang sporer debatten helt av. Én ting er at det er fullt lov å mene at låten er dårlig. Men folk er likevel mer opptatt av å slakte Sophie Elise (og i dette tilfellet også mange av menneskene rundt henne), enn å kritisere singelen. Eller bare helt enkelt anerkjenne at hun nå står bak en seriøs låtutgivelse som faktisk slår an. Se på streamingtallene fra Spotify - de taler egentlig ganske klart for seg selv. 

Man kan si mye om Sophie Elise. Men hun er en tøff dame med bein i nesa som får til det hun bestemmer seg for gang på gang, og dét står det stor respekt av. Ja, hun er en offentlig person som må tåle kritikk, men personangrep og hets er overhodet ikke synonymt med kritikk. I Side2 synes vi folk burde finne seg andre ting å drive med enn å sable ned unge kvinner som tør å satse og stikke hodet frem. Sophie Elise, du må aldri gi deg! 

 

Foto: Guro Holmene/Mediehuset Nettavisen

 


 

 

9 kommentarer

Paco

07.08.2017 kl.15:47

"Det ble for mye for halvgamle menn, rasister og nettroll."

Hva er greie med dere feminister og denne iver etter å tråkke på menn? Mener - enten du liker det eller ikke, er det like mye kvinner og jenter som hetser og hater. Men, det passer muligens ikke like godt inn i det verdensbildet dere manisk prøver å male? Greit at det stort sett kun jenter og kvinner som elsker å leve for disse "kjendisene" - men det vil såvisst ikke bety at ikke jenter og kvinner deler kvalme utover sosiale medium.

Så, hvordan er det å være pådriver for det rette- mens de selv pisker opp det skakke løgnaktige?

"Jenter mobber mer på nett"

: http://forskning.no/barn-og-ungdom-mobbing-internett/2013/10/jenter-mobber-mer-p%C3%A5-nett

Leser forøvrig at det visstnok er helt greit å stigmatisere gutter om til å bli en runkeklubb. Leser til stadighet at ordet nettroll skal være ensbetydende med at det er menn. Er det virkelig slik? Selvsagt ikke. Men snedig måte å male alt til å være menn som er de verste udyr bak taster og skjerm.

Et lite tilbakeblikk til "Fotballfruen" og hennes bilder etter fødsel. Hvordan var ståen da? Hvem hetset og hatet? Ikke menn, men kvinner. Les historien om Sanna Nielsen? Hvem hetset og hatet? Jo - det store flertall var aldrende kvinner!

Forøvrig er det jo spennende å se hvordan man blander rollene. Redaktør - som gir gratis spalteplass - uten at man våger å ha åpent debattfelt. Redaktør, som søler ut øverste ledere "av den nye feministiske orden" - uten å tenke på baksiden av hvem som blir så til de grader løftet opp og fram - sånn egentlig uten grunn.

Jada, dere har "girlchrush" eller hva det nå heter - bare for å male videre på malen til hvordan unge jenter skal se ut. Dere har jo elsket Sophie Elise grunnet hennes politiske ståsted fra første dag, helt uten at dere har våget å stille kritiske spørsmål. Ingen kritiske spørsmål vedrørende hennes meninger eller hennes fordrukne tid som heltinne for små lesere. Helt uten å ta til dere - at der hvor dere manisk prøver å få skylden til alt av traumer og vansker for unge jenter med kroppspress, er gutter og reklamen sin skyld. At denne Sophie Elise har operert seg ørten ganger og hva det fører med seg for hennes unge kvinnelige følgere? Ikke noe å snakke om, sant?

"... Og vedgå at låten ikke først og fremst er laget for en mann i hans alder?"

På samme tid som pur unge bloggere søler ut en formening og alt, hvor alt som forventes er klappsalver og hyllest? Er det slik at man må ha lik alder for å ha en formening? Hva er kriterier? At, de man liker skal unngå kritiske røster - fordi det føles sårende og så urettferdig? Så urettferdig at man skriker som et offer og man søler ut "hat, hets og fæle fæle menn"?

Man skulle tro det var første gangen en "artist" hadde fått dårlig tilbakemelding. Spør Hans Rotmo om hva han fikk av tilbakemeldinger? Ånei - det var det jo rett med å hetse og hate grunnet en annen formening enn politiske blodrøde feminister. Spør Christian Ingebrigtsen om alt han fikk oppleve etter å spilt opp til dans på landsmøtet til FRP?

Er alltid snodig hvordan dagens feminister skal være de sterkeste og beste. Blir de sagt imot, er det alltid hat, hets eller mobbing.

"I Side2 synes vi folk burde finne seg andre ting å drive med enn å sable ned unge kvinner som tør å satse og stikke hodet frem."

Ja, tenk om det var slik at alle unge kvinner som stakk seg fram, fikk fri passasje til gullstol. Men husk - det er selvsagt bare gjeldende for kvinner. Side 2 er ikke like inkluderende når det gjelder gutter og menn.

Kanskje ikke så rart at dere til gangs hyller Zara Larsson. Hun er jo det største forbilde - med et skrikende hat mot alle menn. Igjen, uten at det ser ut til å bry Side2 noe særlig.

At dere ikke en eneste gang har våget å gi kritikk til noen av disse kvinner som har delt ensidig og jevnt - ofte feilaktig og tuftet på løgn? Det er ikke noe sjokk. Derimot - neste gang dere skal skrike opp om kroppspress og hvor utrolig vanskelig det er å være ung jente i dag? Tenk etter hvem dere har løftet opp og fram til å bære fakkelen videre.

Når det kommer til rasisme er det selvsagt en uting. Ser heller ikke et poeng av å gå etter person. Når det er sagt, er det ikke slik at disse som skriker offer og får spaltemeter på spaltemeter - aldri har delt personangrep eller vært ute med kvalme, hat og hets. Unnskyld - Larsson sier jo at gutter og menn tåler jo hets, så da er det jo greit.

"Artister tåler ikke kritikk. De sier alltid at de gjør det, og så kommer det en tirade, om at det er et personangrep, at det usaklig eller at anmelderen ikke har et forhold til saken. eller lignende, sier VGs anmelder Thomas Talseth til NRK Kulturnytt."

Fed Up

07.08.2017 kl.17:28

Dette er ingen suksess! Folk lytter for å høre hva alt bråket er om, og for å gjøre seg opp sin egen mening.

Denne "låten" trenger vi ikke! Jeg ble sint da NRK spilte den. Jeg er møkklei at hjemmet mitt fylles av banning og annet stygt snakk. Jeg er møkklei låter med refrenger som fuck yoy, moterfucker, hatlåter som "iam gonna do bad tings to you, real bad tings tou you (Yndet tortursang) og nå denne hvor halve "låta" er en repetasjon på "iam gonna fuck all your frends". Man tror aldri det skal bli ferdig.

Jeg tror Sophie Elise burde tatt hintet da foreldrene hennes ikke likte dette og Universal må ha hatt motforestillinger, men Sophie Elise synes å ha grått og slåss for å få det som hun vil (i følge NRK intervju)

Melodien i seg selv er ikke så verst, men dette kunne vært gjort mye bedre. Andre halvdel av "låta" burde ikke eksistert. Ei gang med gonna fuck all your frends, og litt mer intelligent tekst, så kunne det ha blitt brukbart.

Banning og stygt språk er uintelligent og vitner om mangel på selvkontroll og grenser. Det er skremmende å se hvordan samfunnet snus på hodet. ALT skal bli lov? Vi trenger faktisk grensesetting ellers tar det helt av.

Enig

07.08.2017 kl.19:22

Enig i mye av kritikken, men det rettferdiggjør ikke netthets.

Dette kunne du spart oss for Sophie Elise! Dessverre vil nok NRK trykke låta til sitt bryst. De tar inn alt som kan si føkk, som om det var et mål I seg selv. Dagens artister eier ikke ordforråd og fyller på med banning på samme måte som de dårlige b filmene NRK stadig viser der dårlig manus erstattes med grov vold.

Får håpe hun (noen) lærer av dette og at hun kommer ut bedre neste gang.

Gina

07.08.2017 kl.21:05

Dette innlegget HYLLES!!

Espen

07.08.2017 kl.21:25

Nå virket det veldig som om det var en slags mobilisering på nynazistiske internettforum som resulterte i de fleste av kommentarene. Tragiske greier, men heldigvis ikke presentabelt for Norge :-)

08.08.2017 kl.01:52

Sophie er ganske patetisk da

Hvorfor må hun alltid spele på sex da?

Kan hun ikke synge om venner då istdenfor fuckbuddies?

Johan

08.08.2017 kl.07:18

(...) "halvgamle menn, rasister og nettroll."

1 av disse er ikke som de andre to.

Astrid Holm, du er med dette selv en mobber.

Per

08.08.2017 kl.08:24

Sophie Elise er talentløs og slipper til på grunn av sin PR-kåte oppførsel. Videon er laget med hensikt for å provosere enkelte nettroll som igjen vil gjøre videoen aktuell. En kalkulert oppførsel fra en oppmerksomhetssyk unge med blogg.

Odd

09.08.2017 kl.09:39

Nå får dere kutte ut... Sophie må få synge om akkurat hva hun vil, å om dere ikke liker det så skift sang å hør på artister dere liker. Smaken er som baken, den er delt.

Skriv en ny kommentar

hits